Skip to content

Wegwijs in subsidies

STAP-budget

De overheid wil stimuleren dat de beroepsbevolking zich blijft ontwikkelen. Daarom kunnen zowel werkenden als werkzoekenden een budget van € 1000 per jaar aanvragen voor een training, cursus of opleiding. U kunt uw werknemers op de mogelijkheden wijzen; het is uiteindelijk aan hen of ze er gebruik van maken.

STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Voorwaarden

De training, cursus of opleiding moet in het STAP-scholingsregister staan en mag nog niet zijn gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. Bij de aanvraag moet worden ingelogd met DigiD.

Bij elke aanvraagronde worden de aanvragen op volgorde van binnenkomst behandeld. Doordat het budget erg populair is wordt het budget al op de eerste dag van de openstelling volledig gebruikt. Als het budget op is kan bij de volgende aanvraagronde opnieuw een aanvraag worden ingediend.

De aanvraagrondes voor 2023 zijn: 17 maart 2023, 1 mei 2023, 3 juli 2023, 4 september 2023 en 1 november 2023.

Ontwikkeladvies

Voor wie een opleiding van maximaal MBO2-niveau heeft is er ook een gratis advies van een loopbaanadviseur beschikbaar, om een geschikte opleiding te kiezen. Deze loopbaanadviseurs kunnen zelf de subsidie hiervoor aanvragen bij het ministerie van SZW.

STAP