Skip to content

Wegwijs in subsidies

WBSO, voor Wie?

WBSO Voor wie

Waarom Linders Consultants?

Linders zorgt voor een kwalitatief goede aanvraag door zelf te beoordelen welke werkzaamheden binnen uw organisatie WBSO-waardig zijn én wij zorgen zelf voor de projectbeschrijvingen die uiteindelijk richting RVO gestuurd worden. Met uw inbreng en onze diepgaande technologische en ICT kennis en onze expertise op het gebied van regelgeving zijn wij in staat als geen ander de kansen op goedkeuring overeenkomstig uw werkzaamheden te optimaliseren. 98% van al onze aanvragen wordt dan ook door RVO goedgekeurd. Zit er volgens ons geen WBSO in, dan zeggen we dit ook, we leggen niet nodeloos beslag op uw tijd. Wij werken op basis van no cure no pay, waardoor u geen enkel financieel risico loopt.

WBSO Administratie

Het verzorgen van een succesvolle aanvraag is overigens maar het halve werk. Net zo belangrijk als het verkrijgen van een goedkeuring van uw aanvraag is behoud van de WBSO subsidie op termijn. Daarom besteden wij ook veel aandacht aan het inrichten van de voor de WBSO benodigde uren- en projectadministratie.

WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. De overheid wil met de WBSO  innovatie stimuleren in Nederland. Wanneer u aan fysieke ontwikkeling doet (bijv. het vervaardigen van apparaten, constructies, machines etc.), farmaceutische producten ontwikkelt of wanneer u hardware of software ontwikkelt kunt u van de WBSO gebruik maken voor uw R&D werkzaamheden. Daarnaast is de WBSO ook van toepassing op Technisch Wetenschappelijk Onderzoek.

De WBSO kan dan ook van toepassing zijn op ieder commercieel bedrijf met een R&D of ontwikkelafdeling waarin engineers of (software) ontwikkelaars op de loonlijst staan.

RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is de instantie die de WBSO aanvragen toekent en d.m.v. controles bij bedrijven toeziet op de uitvoering van de WBSO.

WBSO Voor wie onze specialismes

Onze werkwijze

Wij nemen voor u het hele WBSO-proces uit handen:

  • Onze specialisten bekijken samen met u naar uw WBSO-activiteiten;

  • Wij stellen een WBSO-aanvraag voor u op en dienen deze voor u in;

  • Wij beantwoorden eventuele vragen;

  • Wij bewaken termijnen en deadlines;

  • Wij zorgen voor de inrichting van uw WBSO uren- en projectadministraties;

  • Wij verzorgen uw WBSO-urenrealisaties bij RVO;

  • Wij voeren audits uit en bereiden samen met u de door RVO aangekondigde controle voor

  • Wij onderzoeken de mogelijkheid voor toepassing van overige (innvovatie)subsidies.

  • Wij werken met een vast team van contactpersonen door de jaren heen, waardoor we een goede persoonlijke band met u kunnen creëren.