Skip to content

Wegwijs in subsidies

Opbrengst

Het tarief van de eerste schijf van de regeling WBSO vermindert de loonheffing met 32% over de eerste € 350.000 aan S&O (loon)kosten; voor starters bedraagt dit tarief 40%. Boven de € 350.000,- aan loonkosten is de tweede schijf van toepassing; deze vermindert de loonbelasting en af te dragen premies met 16%, voor zowel starters als niet-starters.

Veel bedrijven vallen uitsluitend in de eerste schijf. Per engineer/ontwikkelaar kan op jaarbasis zo maar een loonheffingskorting van ca. € 20.000,- worden gerealiseerd, wat de WBSO financieel zeer aantrekkelijk maakt. Bovendien is de WBSO een opstap naar andere subsidies zoals MIT en Innovatiebox; de laatste is een korting op de vennootschapsbelasting en ligt direct in het verlengde van de WBSO. Het is niet alleen de opbrengst die de WBSO aantrekkelijk maakt, maar ook de acceptabele administratieve last.

Risico

Met de no cure no pay formule loopt u geen enkel financieel risico. Bovendien hoeft u van tevoren geen budget voor een onderzoek te reserveren, dit in tegenstelling tot een onderzoek op basis van een uurtarief.

WBSO Opbrengst

Beslag op uw tijd

Een WBSO aanvraag is qua tijdsinvestering zeer rendabel.  Na het afsluiten van een deal (afspreken commissie percentage) is uw tijdsinvestering:

  • 1 uur voor uw lead developer: sparren met software consultant Linders t.b.v. het verzamelen van input voor onze consultant om uw WBSO aanvraag te schrijven

  • 15 - 30 minuten voor uw WBSO coördinator: doorlopen procedure aanvraag ketenmachtiging

  • na ontvangst van de goedkeuring van uw aanvraag: 1 uur voor uw lead developer/WBSO coördinator voor het inregelen van de uren- en projectadministratie.

Periodiek volgen gesprekken t.b.v. evaluatie, het opstellen van vervolg aanvragen voor nieuwe projecten etc.