Skip to content

Wegwijs in subsidies

Leveranciers van innovatieve energietechnieken kunnen tot uiterlijk 1 september voorstellen indienen voor de Energielijst 2024. Hiermee kan de marktintroductie van nieuwe energie-efficiƫnte technieken worden versneld.

Opname op de Energielijst bevordert investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Technieken die op de Energielijst staan komen in aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Met de EIA mogen ondernemers een deel van de kosten van de energie-investering van de fiscale winst aftrekken, wat een voordeel op de vennootschaps- of inkomensbelasting oplevert. Dit verlaagt dus de financiƫle drempel voor kopers die willen investeren.

De Energielijst wordt jaarlijks aangepast door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. U kunt een voorstel doen voor het opnemen van een nieuwe techniek. Voorwaarde is dat de techniek voor voldoende energievoordeel zorgt. Verder is EIA niet bedoeld voor technieken die ook zonder steun al een korte terugverdientijd hebben.